en el

ΠληροφορίεςΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Υπάρχουν δύο τρόποι να χάσει χρήματα ένας ιδιοκτήτης. Ο ένας είναι να καθορίσει χαμηλή τιμή για το ακίνητό του, και ο άλλος είναι να καθορίσει υψηλή τιμή και να υπάρχει απώλεια εισοδήματος από την καθυστέρηση της πώλησης ή της μίσθωσης. Η τιμή πρέπει να είναι τέτοια, ώστε ο στόχος να επιτευχθεί για την πώληση το πολύ σε έξι μήνες και για την μίσθωση σε ένα ως ενάμιση μήνα. Η εκτίμηση είναι καθοριστικό βήμα για την διάθεση του ακινήτου, γι’ αυτό είναι καλύτερα να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού, π.χ. κτηματομεσίτη, εκτιμητή, μηχανικού, κ.λ.π.

ΕΥΡΕΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΗ – ΜΙΣΘΩΤΗ

Στην περίπτωση της πώλησης το μόνο κριτήριο για την εύρεση του κατάλληλου αγοραστή είναι η δυνατότητά του να καταβάλει το ζητούμενο τίμημα. Στην μίσθωση όμως, απαιτείται να βρεθεί ο κατάλληλος μισθωτής, που όχι μόνο θα μπορεί να καταβάλλει το ζητούμενο τίμημα, αλλά θα πληροί τις προϋποθέσεις για μια σωστή διετή ή τριετή συνεργασία.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Τα καινούργια ή νεόδμητα ακίνητα είναι και τα πιο εμπορεύσιμα. Στις περιπτώσεις της μίσθωσης, πρέπει να είναι τουλάχιστον φρεσκοβαμμένα και σε πολύ καλή λειτουργική κατάσταση. Οποιεσδήποτε ζημιές από σεισμούς, ακόμα κι αν είναι επιφανειακές πρέπει να επισκευαστούν το γρηγορότερο. Αυτό βοηθάει στην άμεση διάθεση των ακινήτων στην αγορά αλλά και τη σωστή συντήρηση του ακινήτου. Έτσι οι δαπάνες του ιδιοκτήτη καλύπτονται από την μεγιστοποίηση του εισοδήματός του.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Η πρώτη εντύπωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γι’ αυτό στις επιδείξεις των ακινήτων, τα παραθυρόφυλλα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτά, οι τέντες σηκωμένες, το ακίνητο να είναι τακτοποιημένο και καθαρό.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Σας απαλλάσσουμε από το άγχος της διαδικασίας πώλησης ή μίσθωσης του ακινήτου σας. Στόχος μας είναι η ταχύτητα της συναλλαγής αλλά και η επίτευξη του αρχικού τιμήματος.

  • Εκτίμηση του ακινήτου.
  • Επιλογή κατάλληλου μισθωτή μέσα από ένα πλούσιο πελατολόγιο που προκύπτει από την πολυετή συνεργασία με γνωστές διεθνείς εταιρείες που μισθώνουν κατοικίες για στελέχη τους, αλλά και από μεμονωμένους συνεπείς μισθωτές, για τους οποίους παρέχουμε συστάσεις.
  • Δωρεάν προβολή του ακινήτου σας σε διαφημιστικές καταχωρίσεις, αγγελίες, περιοδικά, ειδικά έντυπα κ.λ.π.
  • Καταχώριση του ακινήτου σας στη βάση δεδομένων μας στo INTERNET, όπου με την έξυπνη μηχανή αναζήτησης, έχουν πρόσβαση στο ακίνητό σας, πολλοί ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα αλλά και την ομογένεια του εξωτερικού.
  • Επιτυχημένη συνεργασία με συναδέρφους κτηματομεσίτες, εκθέτοντας έτσι το ακίνητό σας σε ακόμη μεγαλύτερο πελατολόγιο.
  • Εκτός από το καθιερωμένο ωράριο γραφείων, εμείς είμαστε ανοικτά κάθε απόγευμα μέχρι τις 20:30, αλλά και το Σάββατο, ώστε να σας εξυπηρετούμε όποτε βολεύει εσάς.
  • Συνοδεύουμε πάντα τους πελάτες μας κατά την επίσκεψή τους στο ακίνητό σας, ώστε να τονίσουμε τα πλεονεκτήματά του.
  • Η συνηθισμένη αμοιβή των μεσιτικών γραφείων είναι για την περίπτωση της αγοράς, 2% της πραγματικής αξίας του ακινήτου και για την περίπτωση της μίσθωσης ένα μίσθωμα. Η αμοιβή καταβάλλεται με την υπογραφή των συμβολαίων. Ποτέ μην προκαταβάλετε οποιοδήποτε ποσόν, πριν την υπογραφή των συμβολαίων.
  • Η εντολή ανάθεσης του ακινήτου μπορεί να ανακληθεί, αν εσείς το επιθυμείτε, χωρίς καμία δική σας οικονομική υποχρέωση.

ΕΝΟΙΚΙΟ

Καταβάλλεται συνήθως μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μηνός, στον ίδιο τον εκμισθωτή ή σε τραπεζικό λογαριασμό που αυτός θα υποδείξει. Το καταθετήριο της τράπεζας αποτελεί αποδεικτικό πληρωμής ενοικίου.

ΕΓΓΥΗΣΗ

Το ποσό της εγγύησης ορίζεται συνήθως σε 2 τρέχοντα μισθώματα. Καταβάλλεται κατά την υπογραφή του συμβολαίου και επιστρέφεται άτοκα από τον εκμισθωτή στο τέλος της μίσθωσης, αφού διαπιστωθεί πως δεν υπάρχουν εκκρεμείς λογαριασμοί (π.χ. κοινόχρηστα) ή ζημιές πέραν της φθοράς της συνήθους χρήσης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης ορίζεται ελεύθερα από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Πάντως η μίσθωση κατοικίας προστατεύεται από τον νόμο για 3 χρόνια. Έτσι, εάν ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης είναι μικρότερος, π.χ. 2 χρόνια, τότε ο μισθωτής μπορεί να παρατείνει την μίσθωση για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τη συμπλήρωση της τριετίας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η διάρκεια της μίσθωσης όπως ορίζεται στο μισθωτήριο είναι δεσμευτική και για τα δύο μέρη. Δεν μπορεί δηλαδή ούτε ο εκμισθωτής, αλλά ούτε και ο μισθωτής να διακόψει νωρίτερα την μίσθωση, χωρίς την συναίνεση του άλλου συμβαλλόμενου.

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Μετά τον πρώτο (ή σπανιότερα τον δεύτερο) χρόνο της μίσθωσης, συμφωνείται μια αναπροσαρμογή του ενοικίου, σε ποσοστό ίσο με τον τιμάριθμο του προηγούμενου έτους, πλέον μίας ή δύο ακέραιων μονάδων. Εάν στο μισθωτήριο δεν προβλέπεται προσαύξηση, τότε σαν ετήσια αναπροσαρμογή ισχύει το 75% του κόστους τιμαρίθμου του προηγούμενου έτους.

ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ & ΤΕΛΟΣ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ

Ο μισθωτής αναλαμβάνει την πληρωμή όλων των λογαριασμών των παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ). Στην περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας, π.χ. διαμερίσματος ή μεζονέτας, αναλαμβάνει και την πληρωμή της αναλογίας των κοινοχρήστων δαπανών (θέρμανση, καθαρισμός, έξοδα κήπου, συντήρηση ασανσέρ κ.λ.π.) Το τέλος χαρτοσήμου ή ΦΠΑ που καταβάλλει συνήθως ο μισθωτής, ολόκληρο ή κατά το ήμισυ είναι 3,6% επί του ενοικίου. Το ποσό αυτό, ο ιδιοκτήτης το αποδίδει μέσω της φορολογικής του δήλωσης στο τέλος του χρόνου. Η υποχρέωση του μισθωτή προς το κτηματομεσιτικό γραφείο είναι ένα μίσθωμα και καταβάλλεται κατά την υπογραφή του μισθωτηρίου.

ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ

Ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης πωλούνται σε χαρτοπωλεία, βιβλιοπωλεία ακόμα και σε περίπτερα. Τα συμφωνητικά αυτά, όπου τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμπληρώνουν τα στοιχεία τους καθώς και τα στοιχεία του εν λόγω ακινήτου, είναι πλήρη και κατοχυρώνουν εξίσου τον μισθωτή και τον εκμισθωτή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθυνθούν και στον δικηγόρο τους. Το συμφωνητικό υπογράφεται σε 3 αντίγραφα, ένα για κάθε συμβαλλόμενο και ένα για να κατατεθεί από τον εκμισθωτή στην Οικονομική Εφορία του, μέσα σε προθεσμία 30 ημερών από την ημερομηνία υπογραφής του.

Προτεινόμενα Ακίνητα

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες

Copyright © 2021. All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Illusion.gr