en el

Επιπλωμένα διαμερίσματα, η λύση για μια εύκολη μετακόμιση



Τα επιπλωμένα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα αγαθά που θα μπορούσε να χρειαστεί κανείς στον καινούριο του χώρο.

Κατά κύριο λόγο δεν αφορούν πωλήσεις αλλά ενοικιάσεις κατοικιών. Αποτελούν μια πολύ πρακτική λύση για όσους ταξιδεύουν και αλλάζουν συχνά τόπο κατοικίας ή και γι’ αυτούς που επιθυμούν μια έτοιμη λύση στην επίπλωση αλλά και στην κάλυψη των απαραίτητων λειτουργικών αγαθών που χρειάζεται μια κατοικία.

Οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση επιπλωμένο είναι:

  • Να διατίθεται ένα σαλόνι με τα βασικά του είδη επίπλωσης όπως καναπές και πολυθρόνα, βοηθητικό τραπέζι, ένα φωτιστικό και βιβλιοθήκη.
  • Να παρέχεται στην κρεβατοκάμαρα κρεβάτι, κομοδίνα με αμπαζούρ, συρταριέρα, ντουλάπα και ίσως γραφείο.
  • Η τραπεζαρία να διαθέτει τραπέζι και καρέκλες.
  • Στο μπάνιο να υπάρχει κουρτίνα, καλάθι άπλυτων και ίσως ένα χαλί.
  • Η κουζίνα να είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρικές συσκευές και είδη οικιακής χρήσης όπως σκεύη μαγειρέματος και είδη σερβιρίσματος.

Στην Ελλάδα βρίσκουμε πλήρως ή μερικώς επιπλωμένα διαμερίσματα. Συνήθως το κόστος ενοικίασής τους είναι αυξημένο σε σύγκριση με ένα μη επιπλωμένο διαμέρισμα, έρχονται όμως με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, τόσο για τους ενοικιαστές όσο και για τους ιδιοκτήτες.

Στα πλήρη επιπλωμένα κατατάσσονται τα διαμερίσματα στα οποία οι ένοικοι μπορούν να μετακομίσουν και να ζήσουν άνετα, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν την παραμικρή αγορά, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει βεβαίως αναλώσιμα είδη. Μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμα και λευκά είδη, κουζινικά και διακοσμητικά.

Από την άλλη, στα μερικώς επιπλωμένα συγκαταλέγονται τα διαμερίσματα εκείνα που διαθέτουν τα ελάχιστα από τα βασικά έπιπλα που χρειάζεται ένας χώρος. Για παράδειγμα στην κουζίνα ενός επιπλωμένου διαμερίσματος θα έβρισκε κανείς όλα τα απαραίτητα σκεύη μαγειρικής, ενώ σε ένα μερικώς επιπλωμένο μόνο την κουζίνα και το ψυγείο.

Το κόστος μακροχρόνιας ενοικίασης ενός επιπλωμένου διαμερίσματος αυξάνει περίπου 20% ως και 40% σε σχέση με ένα μη επιπλωμένο στα ίδια τετραγωνικά και σε παρόμοια ζώνη τιμών. Όμως οι περισσότεροι ενοικιαστές βρίσκουν αυτό το κόστος εύλογο. Πρώτα από όλα γιατί τα χρήματα αυτά ίσως και περισσότερα, θα ξοδεύονταν ούτως ή άλλως αγοράζοντας έπιπλα και έπειτα επειδή τους γλιτώνει αρκετό χρόνο από τη χρονοβόρα διαδικασία επίπλωσης. Η διαφορά στο κόστος είναι σαφώς μεγαλύτερη όταν μιλάμε για ακίνητα βραδείας μίσθωσης.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους ενοικιαστές σε αυτήν την περίπτωση είναι η ευκολία και η άνεση που προσφέρουν ειδικά σε όσους μετακομίζουν για πρώτη φορά σε δικό τους σπίτι και η ευελιξία σε όσους λόγω εργασίας μετακινούνται συχνά και δεν επιθυμούν να επενδύσουν στα δικά τους έπιπλα και αντικείμενα.

Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας να νοικιάσετε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα, χάνετε ένα μεγάλο κομμάτι αυτονομίας και δυνατότητας εξατομίκευσης του χώρου σας.

Εκ των πραγμάτων τα επιπλωμένα διαμερίσματα τείνουν να προσελκύουν και συγκεκριμένο κοινό. Συνήθως πρόκειται για νέους πολυάσχολους επαγγελματίες, ή φοιτητές, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιο ακίνητο κοντά σε πανεπιστημιακές ή εμπορικές αστικές συνοικίες. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες κατοικιών, διότι γνωρίζοντας το κοινό στο οποίο απευθύνονται και τις ιδιαιτερότητές του, μπορούν να αξιοποιήσουν την ανάγκη ζήτησης για μια πιο ελκυστική για αυτούς τιμή ενοικίασης. Παράλληλα, τα διαμερίσματα αυτά τείνουν να νοικιάζονται σε πολύ πιο άμεσο χρόνο από τα μη επιπλωμένα.

Ένας ιδιοκτήτης, προκειμένου να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια όσων αφορά τα έπιπλα και όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο, θα πρέπει να πραγματοποιήσει ενδελεχή και προσεκτική έρευνα στην επιλογή ενοικιαστών και σαφώς να χρεώσει περισσότερο στην προκαταβολή. Θα ήταν επίσης καλό, να πραγματοποιούνται συχνά επισκέψεις με σκοπό τον έλεγχο της κατάστασης της κατοικίας.

Προτεινόμενα Ακίνητα

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

€ 790,000

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ

€ 200,000

ΓΛΥΦΑΔΑ

€ 770,000

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

€ 615,000

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες