en el

Ισόγεια διαμερίσματα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Μήπως ακούς για ισόγειο διαμέρισμα και… αλλάζεις δρόμο; Προτού να το απορρίψεις, καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι ένα διαμέρισμα στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας έχει κάποια πλεονεκτήματα, που δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Οπότε, καλό θα ήταν να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά και στη συνέχεια να αποφασίσεις! Γιατί μπορεί τα διαμερίσματα στους πάνω ορόφους να θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές, ωστόσο υπάρχουν ενοικιαστές που είναι φανατικοί με τα ισόγεια.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα μιας ισόγειας κατοικίας.

Τα πλεονεκτήματα ενός ισόγειου διαμερίσματος

Τις περισσότερες φορές, ένα ισόγειο διαμέρισμα έχει περισσότερους χώρους, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει χαμένος χώρος για σκάλες, ασανσέρ ή ακόμη και για τον διάδρομο της πολυκατοικίας.

Την ίδια στιγμή, εάν είσαι λάτρης των εξωτερικών χώρων, τότε είναι βέβαιο πως μια ισόγεια κατοικία είναι ιδανική για σένα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ισόγεια διαμερίσματα διαθέτουν κήπο, ο οποίος -αν και θεωρείται κοινόχρηστος- ουσιαστικά χρησιμοποιείται περισσότερο από τον ενοικιαστή του ισογείου.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των ισόγειων διαμερισμάτων είναι η σταθερή θερμοκρασία. Επειδή είναι προστατευμένα από τους πάνω ορόφους, διατηρούν την ίδια θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι λοιπόν λιγότερο ενεργοβόρα, αφού διατηρούν τη ζέστη τον χειμώνα και τη δροσιά το καλοκαίρι.

Φυσικά, όταν μένεις στο ισόγειο, δεν χρειάζεται να ανεβαίνεις σκάλες ή να παίρνεις ασανσέρ. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το ασανσέρ, τα κοινόχρηστα είναι πιο οικονομικά, καθώς δεν το χρησιμοποιείς. Φυσικά, το ισόγειο είναι ιδανική επιλογή για μια οικογένεια με μικρά παιδιά ή για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που δεν μπορεί να ταλαιπωρείται καθημερινά με τις σκάλες. 

Εξάλλου, με το να ζεις στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, μειώνεται το άγχος μήπως ενοχλήσεις τους από κάτω, πράγμα ιδιαιτέρως βολικό, ειδικά αν έχεις παιδιά ή κατοικίδια.

Τα μειονεκτήματα ενός ισόγειου διαμερίσματος

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα μιας ισόγειας κατοικίας είναι η έλλειψη ιδιωτικότητας. Εάν βρίσκεται κοντά στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας ή σε μεσοτοιχία με τη διπλανή πολυκατοικία ή ακόμα και το διπλανό διαμέρισμα του ισογείου, τότε είναι βέβαιο πως είσαι πιο ευάλωτος στα αδιάκριτα βλέμματα.

Παράλληλα, μπορεί τα ισόγεια διαμερίσματα να έχουν ευκολότερη πρόσβαση, ωστόσο το κακό είναι πως αυτό δεν ισχύει μόνο για τον ενοικιαστή. Τα διαμερίσματα αυτά εγκυμονούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την ασφάλεια, καθώς ένας εισβολέας μπορεί να εισέλθει στο σπίτι είτε από την κύρια είσοδο, είτε να παραβιάσει τα παράθυρα, ειδικά αν πρόκειται για διαμέρισμα με παράθυρα που «βλέπουν» στο δρόμο.

Τέλος, ένα ακόμη βασικό μειονέκτημα των ισογείων είναι πως το σπίτι είναι πιο ευάλωτο στις «επισκέψεις» κάθε λογής εντόμων, όπως μυρμηγκιών, κατσαρίδων και αραχνών, αλλά επίσης και τρωκτικών. Για αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα (απεντομώσεις, απολυμάνσεις, μυοκτονίες) και να καλύπτονται με σίτες ακόμη και οι μικρότερες είσοδοι. 

Προτεινόμενα Ακίνητα

ΓΛΥΦΑΔΑ

€ 770,000

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

€ 690,000

ΚΥΨΕΛΗ

€ 275,000

ΚΥΨΕΛΗ

€ 275,000

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες