en el

Πώς θα προετοιμάσεις το σπίτι σου πριν την ενοικίαση

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε γρήγορα μια συμφέρουσα συμφωνία για την ενοικίαση του σπιτιού σας, τότε θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στην κατάλληλη προετοιμασία του, λίγο πριν από την έλευση των ενδιαφερόμενων.

Θα πρέπει πάντοτε να έχετε στο μυαλό σας πως όσο περισσότερο καιρό είναι διαθέσιμο στην αγορά το ακίνητο σας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι τελικά να το νοικιάσετε στην τιμή που επιθυμείτε. Οι υποψήφιοι ενοικιαστές περνούν αρκετό χρόνο στο ίντερνετ αναζητώντας το σπίτι που τους ταιριάζει.

Έτσι, είναι εξοικειωμένοι με τις αγγελίες ακινήτων. Αν η αγγελία σας είναι δημοσιευμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε οι ενδιαφερόμενοι είναι βέβαιο πως θα θεωρήσουν πως κάτι δεν πάει καλά και δεν θα μπουν στον κόπο να επισκεφτούν το διαμέρισμά σας.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε το σπίτι σας, προτού να σας επισκεφτούν οι υποψήφιοι ενοικιαστές.

Μπείτε στη θέση του ενδιαφερόμενου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε στη θέση του ενοικιαστή. Κάντε μία βόλτα μέσα στο σπίτι όπως θα έκανε ένας ενδιαφερόμενος, που το βλέπει για πρώτη φορά. Σημειώστε οτιδήποτε χρειάζεται επισκευή, καθάρισμα ή αντικατάσταση.

Καθαρίστε το σπίτι

Είναι σημαντικό να δώσετε μεγάλη σημασία στην καθαριότητα. Σιγουρευτείτε πως έχετε ξεσκονίσει όλες τις επιφάνειες και πως τα τζάμια αστράφτουν. Μπορεί αυτά να μην σας φαίνονται τόσο σημαντικά, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ενοικίαση του ακινήτου.

Δώστε σημασία στις μικρές λεπτομέρειες

Μία πόρτα που τρίζει, ένα παράθυρο που κολλάει ή το καζανάκι που τρέχει. Η καθημερινή χρήση και φθορά μπορεί να συσσωρευθεί. Είναι πολύ πιθανό οι ενοικιαστές να δουν αυτές τις μικρές ατέλειες και να τις χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν μείωση της τιμής του ενοικίου. Αντίθετα, οι επισκευές και οι αναβαθμίσεις μπορούν να αυξήσουν την ζητούμενη αξία του σπιτιού.

Δώστε στον χώρο... αέρα

Οι κουζίνες και τα μπάνια αποτελούν «κλειδιά» για την ενοικίαση και για αυτό θα πρέπει να φαίνονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και ευρύχωρα. Αφαιρέστε τα περιττά αντικείμενα και έπιπλα, έτσι ώστε οι υποψήφιοι ενοικιαστές να περπατούν άνετα στον χώρο. Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα δεν μπλοκάρουν τις πόρτες και τα παράθυρα και φροντίστε να αποθηκεύσετε τα περιττά αντικείμενα σε κουτιά ή μέσα στις ντουλάπες.

Προτεινόμενα Ακίνητα

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

€ 560,000

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

€ 285,000

ΠΑΓΚΡΑΤΙ

€ 520,000

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

€ 690,000

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες