en el

Πρόγραμμα Golden Visa της Ελλάδας: Τι Αλλάζει το 2023

Το πρόγραμμα Golden Visa της Ελλάδας αποτελεί έναν πολύτιμο τρόπο για υπηκόους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκτήσουν πενταετή ανανεώσιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων. Το πρόγραμμα διακρίνεται για το σχετικά χαμηλό ανώτατο όριο επένδυσης και τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία στη ζώνη Σένγκεν.


Το 2023, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητάς του και την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας. Η πιο σημαντική εξ αυτών αφορά την αύξηση του ελάχιστου ορίου επένδυσης για ακίνητα σε επιλεγμένες περιοχές. Από την 31η Ιουλίου 2023, η επένδυση σε ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης απαιτεί ελάχιστο ποσό 500.000 ευρώ. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, το ελάχιστο όριο παραμένει στα 250.000 ευρώ.


Επιπλέον, εισήχθη μια μεταβατική περίοδος για τους επενδυτές που ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της Golden Visa σε μία από τις περιοχές όπου έχει αυξηθεί το όριο επένδυσης. Οι επενδυτές που έχουν καταβάλει προκαταβολή 10% για ακίνητο πριν από τις 31 Ιουλίου 2023 θα διατηρήσουν το δικαίωμα να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη Golden Visa με επένδυση 250.000 ευρώ, ακόμη κι αν δεν ολοκληρώσουν την αγορά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.


Οι νέοι κανονισμοί προσβλέπουν στην προαγωγή της βιωσιμότητας του προγράμματος Golden Visa, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσβασιμότητα στα ακίνητα για τους Έλληνες πολίτες. Αυτά τα μέτρα αναβάθμισης αντανακλούν τη σταθερή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ενίσχυση της επιχειρηματικής προοπτικής και της οικονομίας της χώρας.


Προτεινόμενα Ακίνητα

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

€ 410,000

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

€ 800,000

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

€ 570,000

ΚΥΨΕΛΗ

€ 275,000

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες