en el

Φοιτητικό σπίτι: 4+1 tips για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει


Ήρθε η στιγμή για να ζήσεις τα πιο όμορφα και παραγωγικά χρόνια σου! Πέρασες στην σχολή που ήθελες και πλέον έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

 Και τώρα είναι η ώρα για να αποφασίσεις πού θα στεγάσεις τα επόμενα τέσσερα – τουλάχιστον – χρόνια της ζωής σου; Ποιο θα είναι το σπίτι που θα μείνεις για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα;

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι παράμετροι που θα πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν προτού διαλέξεις το νέο σου σπίτι!

Το μέγεθος του σπιτιού

Σίγουρα αυτή η απόφαση έχει να κάνει κυρίως με το budget που εσύ και η οικογένειά σου είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καλό θα ήταν στα πρώτα σου… μοναχικά βήματα να επιλέξεις ένα σπίτι μικρό και λειτουργικό.

Κι αυτό διότι θα είναι πιο εύκολο να το διαμορφώσεις σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες, ενώ είναι βέβαιο ότι θα είναι και πιο οικονομικό.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι ένα μικρότερο διαμέρισμα θα απαιτεί και λιγότερο χρόνο για καθάρισμα. Ναι, πλέον αυτή θα είναι δική σου υποχρέωση!

Ταυτόχρονα, μία απόφαση που θα πρέπει να πάρεις είναι εάν το σπίτι που θα επιλέξεις θα είναι επιπλωμένο ή όχι. Εάν έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις έπιπλα από το πατρικό σου, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα… άδειο σπίτι, το οποίο σιγά – σιγά θα το «ντύνεις» με παλιά αλλά και νέα έπιπλα.

Εάν πάλι η μεταφορά είναι δύσκολη και… ακριβή διαδικασία, μπορείς πάντοτε να ψάξεις για επιπλωμένα διαμερίσματα.

Απόσταση από τη σχολή σου

Εάν θεωρείς ότι είναι εύκολη διαδικασία να αλλάζεις τρία-τέσσερα μέσα μεταφοράς και στη συνέχεια… να περπατάς για να φτάσεις στη σχολή σου, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

Το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλίσεις είναι ότι θα βρεις ένα σπίτι που θα είναι κοντά στη σχολή. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείσαι και να χάνεις ώρες ολόκληρες μέχρι να φτάσεις για να παρακολουθήσεις τα μαθήματά σου.

Επίσης, διασφάλισε ότι η περιοχή που θα μείνεις θα έχει εύκολη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εάν συνδυάσεις αυτά τα δύο στοιχεία, τότε κερδίζεις πολύτιμο χρόνο, για να τον αφιερώσεις σε άλλες, πιο σημαντικές ασχολίες.

Πάνω από όλα η ασφάλεια

Η ασφάλειά σου είναι πολύ σημαντική και για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στην περιοχή που θα επιλέξεις να μείνεις.

Δώσε έμφαση σε ήσυχες περιοχές, με χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας και παράλληλα, φρόντισε ώστε το διαμέρισμά σου να έχει πόρτα ασφαλείας.   

Η γειτονιά

Πέρα από την ασφάλεια, η γειτονιά στην οποία θα μείνεις θα πρέπει να έχει όλα όσα χρειάζεσαι για την καθημερινότητά σου αλλά και για μια ώρα ανάγκης.

Καλό λοιπόν θα ήταν, πριν κλείσεις το νέο σου σπίτι, να περπατήσεις στην περιοχή και να βεβαιωθείς ότι υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ένα σούπερ μάρκετ, ένα φαρμακείο, καθώς και άλλες υπηρεσίες οι οποίες θα διευκολύνουν τη ζωή σου.

Ενεργειακή κλάση

Εάν δεν θέλεις να… παγώνεις από το κρύο τον χειμώνα και να… λιώνεις από τη ζέστη το καλοκαίρι, τότε καλό θα ήταν να ελέγξεις την ενεργειακή κλάση του σπιτιού που θα επιλέξεις για να μείνεις στα φοιτητικά σου χρόνια.

Κι αυτό διότι η ενεργειακή κλάση δείχνει την παλαιότητά του, τον τρόπο κατασκευής του αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να ανακαινιστεί.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη/τρια πόσα περίπου είναι τα κοινόχρηστα τους καλοκαιρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες. 

Προτεινόμενα Ακίνητα

ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ

€ 200,000

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

€ 690,000

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

€ 790,000

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

€ 450,000

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες