en el

Επιπλωμένο ή μη επιπλωμένο; - Πώς με συμφέρει να νοικιάσω το διαμέρισμά μου;

Το δίλημμα που συχνά έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι εάν θα νοικιάσουν τον χώρο επιπλωμένο ή μη επιπλωμένο. Η απόφαση αυτή είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει την αξία της μίσθωσης αλλά και τον τύπο ενοικιαστή που θα προσελκύσουν.

Όταν ένα ακίνητο διατίθεται προς ενοικίαση μη επιπλωμένο, σημαίνει πως οι χώροι του είναι εντελώς άδειοι. Ο ενοικιαστής μπορεί να τους γεμίσει και να τους επιπλώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Από την άλλη πλευρά, επιπλωμένο είναι το διαμέρισμα που είναι εξοπλισμένο (διαθέτει όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές) και ταυτόχρονα έχει όλα τα απαραίτητα έπιπλα για τον ενοικιαστή. Συνήθως αυτό σημαίνει ότι στον χώρο υπάρχουν κρεβάτι, ντουλάπες, τραπέζι, καρέκλες, καναπές, τηλεόραση και πολυθρόνες.

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση που έχουν τα επιπλωμένα και τα μη επιπλωμένα διαμερίσματα, αυτό έχει να κάνει καθαρά με την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Για παράδειγμα, εάν το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή κοντά σε πανεπιστήμιο, τότε εάν είναι επιπλωμένο θα έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Εάν όμως το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχές όπως η Κηφισιά ή η Γλυφάδα, τότε θα προσελκύσει περισσότερο ενοικιαστές που επιθυμούν να μείνουν για χρόνια στο διαμέρισμα και ταυτόχρονα θα θέλουν να βάλουν το δικό τους γούστο στην επίπλωσή του.  

Τι είναι πιο κερδοφόρο για τον ιδιοκτήτη;

Εάν ενδιαφέρεστε να προσελκύσετε βραχυχρόνιους μισθωτές, όπως φοιτητές ή τουρίστες, τότε η καλύτερη λύση είναι να νοικιάσετε το ακίνητό σας επιπλωμένο. Εάν από την άλλη, θέλετε στο διαμέρισμά σας ανθρώπους που θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα μια οικογένεια, τότε καλό θα είναι να τους παραδώσετε το ακίνητο άδειο. Το βασικό λοιπόν σε αυτό το δίλημμα είναι να κατανοήσετε ποιο είναι το προφίλ του ενοικιαστή που επιθυμείτε να φιλοξενήσετε στο ακίνητό σας.  

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της διάθεσης επιπλωμένων κατοικιών είναι πως η μετακόμιση του ενοικιαστή γίνεται μια πολύ εύκολη υπόθεση. Αυτό σημαίνει πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα γίνει σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, ένα μη επιπλωμένο διαμέρισμα δίνει στον ενοικιαστή τη δυνατότητα να το διακοσμήσει σύμφωνα με τα δικά του γούστα. Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στο ακίνητο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί θα το νιώθει δικό του. 

Προτεινόμενα Ακίνητα

ΦΙΛΟΘΕΗ

€ 365,000

ΚΗΦΙΣΙΑ

€ 600,000

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

€ 690,000

Παρέχοντας τις πιο επαγγελματικές υπηρεσίες